A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Навчатись ніколи не пізно

Дата: 03.05.2019 13:39
Кількість переглядів: 308

Навчатись ніколи не пізно

 

       Питання оптимізації професійно-освітньої структури, напрямів та обсягів підготовки фахівців для потреб усіх видів суспільної діяльності було, є і, мабуть, ще довго буде нагальним та актуальним для будь-якої держави. Це пояснюється багатьма чинниками, серед яких помилки у виборі молодими людьми та їх батьками кон’юнктурних, милозвучних та «модних» професій і спеціальностей, на які попит серед роботодавців насправді є низьким. Тепер, коли виробництво в Україні відроджується, значно зріс попит на робітничі професії. Зрозуміло, що зростає заробітна плата робітників, появляється значно більше вакансій за робітничими професіями. На ринку праці Сахновщинського району також з’явлються такі  роботодавці, які створюють гідні умови праці, пропонують привабливий соціальний пакет. Але і вони, в свою чергу,  потребують кваліфікованих працівників. На сьогодні кваліфікований слюсар  цінується значно більше, ніж, наприклад, економіст…

        Аналізуючи вакансії Сахновщинських підприємств   спостерігається постійний “дефіцит” спеціалістів  за професіями електрогазозварник, тракторист, електромонтер, оператор котельні, слюсар, токар, продавець. Саме на отримання  цих професій активізуються безробітні.

      На цей час служба зайнятості пропонує для професійного навчання безробітних більш, ніж 196 професій, тривалість навчання – від 2 до 10 місяців, після чого слухачі отримують свідоцтво державного зразка. В період проходження професійної підготовки здійснюється виплата матеріальної допомоги; оплата витрат на проживання в гуртожитку; оплата витрат, пов’язаних з проїздом на навчання. Крім професійної підготовки та перепідготовки служба зайнятості також організовує підвищення кваліфікації безпосереднього  на робочому місці. Індивідуальна форма  навчання на виробництві дозволяє не тільки навчатися на робочому місці під керівництвом досвідченого наставника, а й допомагає пристосуватися до умов праці. За час, що безробітний проводить в ПОУ знайомиться з колективом, працює на спеціалізованому обладнанні, вивчає нову техніку, набуває та удосконалює практичні знання, уміння та навички щодо виконання професійних обов’язків на посадах з урахуванням вимог роботодавців.

          2019 рік оголошено роком профнавчання і для тих, у кого є  бажання або потреба в професійній підготовці за допомогою можете звертатися в центр зайнятості. Ми надамо Вам можливість оволодіти професією, потрібною для працевлаштування, і допоможемо знайти відповідне місце роботи.

      Служба зайнятості – Ваш надійний партнер і порадник у справі отримання професії і, обов’язково, подальшого працевлаштування.

Сахновщинський РЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь