A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

До відома населення зміни у порядку нарахування субсидії

Дата: 16.05.2019 14:40
Кількість переглядів: 248

Хто повинен обов’язково подати з 01.05.2019 року до управління праці та соціального захисту населення заяву та декларацію, якщо бажає щоб призначили субсидію ?

Відповідь:

З 1 травня 2019 року повторно із заявою та декларацією про доходи потрібно звернутися до управління праці та соціального захисту населення таким категоріям населення:

-   орендарям житла;

-   внутрішньо переміщеним особам;

- сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;

-  сім’ям, де є непрацюючі громадяни працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;

-   тим домогосподарствам, в яких  відбулися зміни у складі сім’ї;

 - особам, члени сім'ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (чоловік, дружина), на яке було призначено субсидію в попередньому періоді;

           - якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року (протягом 30 календарних днів повідомити та подати нову заяву та декларацію).

Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути обов’язково зазначено номер мобільного телефону.

Усім діючим субсидіантам, які не матимуть заборгованості за житлово-комунальні послуги, у травні автоматично перепризначать субсидію на новий період. Її з травня видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку чи через Укрпошту, всім, хто ще не на пенсії – через  АТ «Ощадбанк».

Тим, у кого будуть борги, буде запропоновано перейти на безготівкову монетизацію субсидій.

Повторно з документами необхідно буде звернутися також сім’ям, чиї справи розглядала Комісія. ( за наявності транспортного засобу (у тому числі у членів сім’ї), з дати випуску якого минуло менше 5 років, у разі купівлі (або набуття права власності) протягом 12 місяців перед місяцем звернення житла, земельної ділянки, товарів або оплати послуг на суму більше 50 тис.грн.) Так, наявність ( відсутність) у власності або володінні сімей транспортних засобів зазначається у декларації про доходи та витрати осіб, які звертаються за призначенням житлової субсидії. Якщо право власності (володіння) на транспортний засіб набуто під час отримання житлової субсидії, громадянин, якому призначено житлову субсидію, протягом 30 календарних днів зобов’язаний повідомити про це стуктурний підрозділ з питань соціального захисту населення незалежно від розміру вартості транспортного засобу.

За який період будуть враховуватися доходи громадян для призначення субсидії з 01.05.2019?

Відповідь:

Субсидію на неопалювальний період розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року.

Що ще може вплинути на призначення субсидії?

Відповідь:

Важливо, щоб не було простроченої понад місяць заборгованості за оплату комунальних послуг.

Також не братимуться до уваги управліннями соціального захисту населення незаконні донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до так званих стандартних умов.

Крім того, не враховуватиметься і заборгованість, що виникла у зв’язку з тим, що надавач послуги не уклав договору з Ощадбанком для перерахування сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Тим, у кого будуть борги, після їх погашення або укладення договору реструктуризації потрібно буде звернутися із заявою та декларацією про доходи в управління праці та соціального захисту населення.

Додаткову інформацію можна отримати безпосередньо в управлінні праці та соціального захисту населення Сахновщинської райдержадміністрації за адресою смт.Сахновщина вул.Тарасів шлях,68 або за телефоном 3-12-85.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь